Ulusoy Mert Kabasakal: En büyük hayalim A takımda kaptanlık!

Gençlerbirliği’nin genç isimlerinden Ulusoy Mert Kabasakal, kulüp internet sitesi için açıklamalarda bulundu.

Aynı zamanda U18 Milli Takımı’nda da görev alan genç oyuncu gelecek planlarını, hayallerini ve Gençlerbirliği’ndeki günleriyle ilgili açıklamalar yaptı.

Polatlı’da bir amatör kulüpte oynarken, Gençlerbirliği altyapı antrenörleri tarafından fark edildiğini söyleyen Ulusoy Mert, “11 yaşında Gençlerbirliği altyapısına seçildim. 13-14 yaşına kadar da hep Polatlı’ya gidip geldim. Daha sonra tesiste kalmaya başladım. En alt yaş gruplarından başlamak üzere tüm yaş kategorilerinde forma giydim ve kaptanlık yaptım.” dedi.

A takıma ilk çıktığı dönem çok heyecanlı olduğunu söyleyen genç oyuncu şunları şöyledi:

“Sürekli televizyonda izlediğim ya da tel örgülerin arkasından antrenmanlarını izleyip hayran olduğum isimlerle aynı sahada olmak çok farklı bir duyguydu. Bizi bir Ziraat Türkiye Kupası maçı için davet etmişlerdi. Heyecanlıydım. O günleri unutabileceğimi sanmıyorum.”

Bu sezon Gençlerbirliği ile sözleşmesini de yenileyen genç oyuncu, “Kulübümü çok seviyorum. En alt yaş grubundan bugüne kaptanlığını yaptığım takımla sözleşme yenilediğim için çok mutluyum. Kariyerimin yuvamda devam etmesini çok istiyorum.” diyerek duygularını dile getirdi.

Belek Kampı’nda bir sakatlık geçiren genç oyuncu sakatlığıyla ilgili de bilgi verdi. Yakın zamanda takımla çalışmalara başlayacağını söyleyen Ulusoy Mert, “Şu anda kulüp fizyoterapistlerimizden Seyit Ahmet Karadağ eşliğinde sahada çalışmalara devam ediyorum. Yaklaşık iki haftadır sahadayım, onun öncesinde salonda çalışmıştım. İnşallah kısa süre içinde de takımla birlikte çalışmalara başlayacağım.” dedi.

Takımın performansını da değerlendiren Ulusoy Mert, takımdaki havaya da değindi:

“Takım içinde çok olumlu bir hava var. Bizden daha tecrübeli isimler var takımda, onların bize katkıları çok fazla. Biz onlardan gelen uyarıları dinleyerek kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Genç oyuncular için kulübümüz zaten büyük bir şans. Bu ortamda biz de istediğimiz sonuçları alıp puan durumunda da daha iyi bir noktaya geleceğiz diye düşünüyorum.”

Milli takımda da düzenli olarak görev alan Ulusoy Mert, son olarak Avrupa hayali olsa da öncelikli hedefinin Gençlerbirliği A Takımı’nın düzenli bir oyuncusu olmak ve kaptanlık bandını takmak olduğunu söyledi:

“Her oyuncu gibi benim de Avrupa’da oynama hayalim var ama benim her zaman önceliğim Gençlerbirliği. Burada düzenli olarak oynamak, formamızı giymek istiyorum. Altyapı takımlarında gururla taşıdığım kaptanlığı bir gün A takım seviyesinde de yapmak en büyük hayalim. Avrupa’ya gidersem Liverpool’da oynamayı çok isterim. İdol olarak gördüğüm isimler var. Bunlardan biri kulübümüzde yetişen, hem karakteriyle hem oyunculuğuyla takımımızda iz bırakmış Berat Ayberk Özdemir. Yurt dışından da Verratti gerçekten benim pozisyonumda çok beğendiğim bir oyuncu.”