Gençlerbirliği’mizden “FIFA Quality Pro ” belgeli halı saha

Kırmızı-karalarımız, günde yüzlerce sporcunun yararlandığı, altyapının ve futbol okulunun hizmetindeki sentetik sahayı, kullanılan malzeme açısından dünyada bir ilk olan “FIFA Quality Pro” belgesine sahip halı sahayla yeniledi.

Altyapısından yetiştirdiği oyuncularla dünya ve Türk futboluna büyük değer katan kırmızı-karalarımız, her gün yüzlerce sporcunun yararlandığı, altyapı ve futbol okulumuzun kullanımında olan halı sahayı yeniledi. Yapımı 1,5 ayı bulan “FIFA Quality Pro” belgeli yeni halı sahamız, içeriğinde kullanılan doğal malzeme açısından da dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Projenin hayata geçirilmesi konusunda önayak olan Altyapıdan ve Destek Sportif A.Ş.’den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Özgür Durşen, yeni halı sahamız ile ilgili olarak şunları söyledi: “Altyapımızın ve futbol okulumuzun, 8 yıldır kullanmış olduğu ve ekonomik ömrünü çoktan tamamlamış sentetik bir sahamız vardı. Ömrünü tamamlamış sahamızın yenilenmesi konusunda, dünyada gelişen teknolojiyle birlikte içinde kauçuk granül ve benzeri kanserojen etkenleri olmayan sahaları araştırdık ve bu konuda dünyanın saygın kulüpleriyle de çalışan Nurteks firmasıyla Evolution serisi çift katmandan oluşan halı anlaşması yaptık. Kendilerine bu kadar başarılı ve düzgün işten dolayı teşekkür ediyorum.”

ORGANİK GRANÜLLÜ HALI SAHA

Yeni halı sahamızın en büyük özelliğinin içeriğinde kanserojen madde bulundurmayan organik granüllerin kullanması olduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyemiz Özgür Durşen, “Halı sahamızda kauçuk malzeme kullanılmıyor. Bu sayede hem daha sağlıklı spor yapılmış oluyor hem de vücutta biriken elektrostatik elektriklenmeyi önlemiş oluyoruz. İçinde organik malzeme olduğu için daha yumuşak, çocukların gelişimi için daha iyi ve FIFA Quality Pro belgesine sahip. FIFA belgesi “Auth, Quality ve Quality Pro” şeklinde gider ve en üst “Quality Pro” seviyesidir. Dünyada Pro belgeli sahalar var fakat dünyada bu özelliklere ve bu teknolojiye sahip başka bir saha daha yok! İlk kez bizde uygulandı. Bizimle birlikte Türkiye’de de çok ciddi bir şekilde talep göreceğine inanıyoruz. Yeni sahamız 7 yıl kullanım ömrüne sahip ve 5 yıl garantili” dedi.

“AMACIMIZ ALTYAPIMIZDAN YENİ SONER’LER, İRFAN’LAR, ARDA’LAR, ORHAN’LAR, GÖKHAN’LAR ÇIKARMAK”

Altyapımızdaki değişime öncelikle kullanım ömrünü tamamlamış olan halı sahayla başladıklarının altını çizen Yönetim Kurulu Üyemiz Özgür Durşen, bundan sonraki aşamada altyapı binasında da birtakım değişiklikler yapmayı planladıklarını söyledi. Yönetim Kurulu Üyemiz Durşen, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Gençlerbirliği olarak umudumuz olan gençlerimize güzel bir gelecek bırakmayı hedefliyoruz. Kulübümüzden yeni Soner Dikmen’ler, İrfan Can Kahveci’ler, Arda Güler’ler, Orhan Şam’lar, Gökhan Gönül’ler çıkarmak için altyapımızdan, altyapı hocalarımızdan gayretli bir çalışma bekliyoruz. Ve inanıyorum ki buradan çok daha büyük yıldızlar çıkacak. Kulübümüzün geleceği olan altyapı için gereken her şeyi yönetim olarak burada sağladık. Bundan sonra Gençlerbirliği’ne gönül verenleri, Ankara’da yaşayan sporseverleri hem futbol okuluna hem de altyapımıza katılım ve desteklerini bekliyoruz. Kulübümüze, camiamıza ve Ankara halkına hayırlı olmasını diliyorum. Yapım sürecinde ciddi anlamda emek veren ve destek çıkan başta Başkanımız Sayın Niyazi Akdaş olmak üzere başkan vekilimize, kulüp yöneticilerimize, altyapı yöneticilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.”