“6 HAFTALIK DÖNEM FRAGMANDI, FİLM YENİ BAŞLIYOR”

Gençlerbirliği’mizin altyapısında yetişen ve yeteneğiyle takımımızın gelecek vadeden oyuncuları arasında yer alan Ahmet Arda Tuzcu, ligde oynadığımız 6 haftalık dönemi fragman olarak nitelerken asıl filmin bundan sonra başlayacağını söyledi.

Gençlerbirliği’mizin altyapısında yetişen 20 yaşındaki genç yeteneği Ahmet Arda Tuzcu, umutlu konuştu. Ciddi ve uzun bir sakatlık döneminden sonra tekrar sahalara dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirten genç oyuncumuz, takımımızın şimdiye kadar oynadığı maçların fragman olduğunu asıl filmin bundan sonra başlayacağını söyledi. Genç yeteneğimiz, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Çok ciddi ve uzun bir sakatlık döneminin ardından yeniden sahalara dönmek ve yeniden adapte olmak oldukça zor oldu. Öylesi bir sakatlığın ardından yeniden form tutmak ister istemez biraz zaman gerektiriyor. Ben bunun sıkıntısını yaşadım ve yaşamaya da devam ediyorum. Ligin 6 haftalık periyodunda tam istediğim performansı gösteremedim. Hatta bu 6 haftalık dönem benim için fragmandı, film asıl bundan sonra başlıyor. Bundan sonraki süreçte takıma daha fazla katkı sağlayacağıma inanıyorum. Çalışmalarımı da bu doğrultuda devam ettiriyorum. Sadece kulüpteki çalışmalarla yetinmiyor takımdan ayrı, özel hocalarla da bireysel antrenmanlar yapıyorum. Form durumumu bir adım daha ileri taşımak için uğraş veriyorum”

HAKEMLERİN VE BİREYSEL HATALARIMIZIN KURBANI OLDUK!

Sezon başında takım olarak çok iyi ve verimli bir kamp dönemi geçirdiğimize vurgu yapan genç oyuncumuz Arda, “İyi bir kamp dönemi geçirdik. Belki oynadığımız hazırlık maçlarında skor anlamında iyi bir sonuç alamadık ama takım oyunu anlamında çok başarılıydık. Birçoğumuz Gençlerbirliği altyapısından geldiğimiz için birbirimizi tanıyan kişileriz. Yıllarca birlikte zaman geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Birbirimizin nelerden hoşlandığını, nelere sinirlendiğini ve saha içerisinde neler yapacağını aşağı yukarı biliyoruz. Sezon başında transfer yasağımız olduğu için belki bizlere güvenilmiyordu ama oynadığımız 6 haftada biz bu güveni oluşturduk. Takım olarak daha fazlasını yapacağımıza inanıyorum. Belki çok bir puan toplayamadık ama yenildiğimiz ve berabere kaldığımız maçlarda da rakibe hiçbir şekilde boyun eğmedik. Kimi zaman hakemlerin kimi zaman da bireysel hataların kurbanı olduk” şeklinde konuştu.

KENETLENMEK ŞART!

Gençlerbirliği’mizin Cumhuriyetle yaşıt çok büyük bir kulüp ve büyük bir camia olduğunun altını çizen başarılı oyuncumuz, “Her camiada olduğu gibi bu camianın da birtakım sıkıntıları olacaktır elbette. Bu sıkıntıların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Yönetim, taraftar, oyuncular olarak bizler ve tüm personel buna inanırsa hep birlikte güzel günleri göreceğiz diye düşünüyorum. Ama öncelikle Gençlerbirliği’nin paydaşları olarak hepimiz tek bir yürek olarak kenetlenmemiz gerekiyor” dedi.

MİLLİ ARA UMUT OLDU

Takımımızın 3 hafta maç oynamayacak olmasının, takıma olumlu etkilerinin olacağını vurgulayan Arda, “Milli takım arasıyla birlikte haftayı bay olarak geçirecek olmamızın takıma olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Hem 6 haftanın yorgunluğunu ve stresini üzerimizden atmak hem eksikliklerimizi tamamlamak hem de sakatlıkları bulunan başta Muhammed ağabey olmak üzere oyuncuların takıma tekrar dönmeleri adına olumlu olacaktır” ifadesinde bulundu.

“AİLEM EN BÜYÜK DESTEKÇİM”

En zor anlarında ailesinin desteğini aldığını belirten genç oyuncumuz, maçlardan sonra babasıyla telefonla da olsa bir değerlendirme yaptığını söyledi. Babasının bir futbol aşığı ve Gençlerbirliği sevdalısı olduğunu ifade eden genç yeteneğimiz Arda, “Babamın fikirleri ve tavsiyeleri benim için çok önemli. Maçlardan sonra da hemen babamı arar onun fikrini alırım. Her zaman objektif davranır ve hatalarım varsa hemen söyler. Hatalarımdan ders çıkarmam için çabalar. Hemen hemen her maçıma da gelmeye çalışır. Gelemezse mutlaka televizyondan izler. Altyapı döneminde de bütün maçlarımıza gelirdi. Hiç unutmam kötü oynadığım bir maç sonrası bana “İstemiyorsan futbola devam etmek zorunda değilsin!” diye bir uyarıda bulunmuştu. O gün için bu cümle beni kendime getirmişti. Ailem benim en büyük destekçim” şeklinde konuştu.