Ankara Kulübü’nden Gençlerbirliği’mize destek ziyareti

Ankara Kulübü Derneği Yönetimi, Seymen ve Bacıerenler, Başkanımız Osman Sungur’u ziyaret ederek Ankaralı olarak her zaman için Gençlerbirliği’mizin yanında oldukları mesajı verdi.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı aynı zamanda Gençlerbirliği Başkan Vekilimiz Dr. Metin Özaslan, Ankara Kulübü Derneği Onursal Başkanı Dr. Bülent Kalıpçı, Ankara Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Seymen ve Bacıerenler, Başkanımız Osman Sungur’u ziyaret etti.

GENÇLERBİRLİĞİ’MİZ, ANKARA KULÜBÜ’YLE BİR BÜTÜNDÜR

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’mizde gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanımız Osman Sungur, “Bu benim için çok anlamlı bir ziyaret. Ziyaret demek de pek doğru olmaz kendi evinize ‘hoş geldiniz’ demek istiyorum. Ankara-Hacettepe doğumlu birisi olarak Ankara Kulübü’müzün 3. nesil üyesi olmaktan son derece mutluyum. Seymen kıyafetleriyle dedemin, babamın fotoğrafları halen daha eviminiz bir köşesinde gururla durur. Gençlerbirliği’miz, Ankara Kulübü’yle bir bütündür. Zaten Seymenlerimizin çoğunun Gençlerbirliği taraftarı olduğunu biliyoruz” ifadesinde bulundu.

Başkan Vekilimiz Metin Özaslan’ın Gençlerbirliği ve kendileri için çok büyük değer olduğunu belirten Başkanımız Osman Sungur, “Kendisinden başkan vekilimiz olması yönünde rica bulundum, sağ olsun beni kırmadı. Birlikte kısa zamanda çok güzel ve değerli işler yapmaya başladık. Birçok yeniliklere birlikte imza atıyoruz. Metin Başkanım (Özaslan) geçtiğimiz hafta bizi kırmayıp deplasmana maça geldi. Bizlere uğur getirdi maçı kazandık. Umarım bugün vermiş olduğunuz destekle yine bu maçtan da galip gelerek play-offtan uzaklaşmamış olacağız. Burası sizin evinizdir kendinizi misafir olarak asla görmeyin” şeklinde konuştu.

GENÇLERBİRLİĞİ’NİN KÖKLERİYLE BULUŞMAYA İHTİYACI VAR

Konuşmasına Başkanımız Osman Sungur’a teşekkür ederek başlayan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı aynı zamanda Gençlerbirliği Başkan Vekilimiz Dr. Metin Özaslan, “Osman Başkanımız (Sungur), Gençlerbirliği’ni çok seven aynı zamanda taraftarı olan bir başkan. Bir camia için çekirdekten gelmek çok önemli. Bizim için de aynı durum söz konusu. Kimi zaman ilgilenemedik ama yüreğimizde her zaman için Gençlerbirliği oldu. Gençlerbirliği, Ankara’nın bağrından çıkan ilk takım olma özelliğini taşıyor. Cumhuriyet’in Ankara’ya, Ankaralılara da bir hediyesidir ve emanetidir aslında. Ankaralılara, Seymenlere, Bacıerenlere düşen görev bu emaneti en yükseklere çıkarmak olacaktır. Öncelikle Gençlerbirliği’nin kökleriyle buluşmaya ihtiyacı var. Vehbi Koç ailesi eski bir Gençlerbirliği sevdalısıydı. Vehbi Koç gibi Gençlerbirliği’ni seven aileleri, kişileri yeniden Gençbirliği’nde toplayacağız. Gençlerbirliği ve Ankara Kulübü de ortak camialardır. İnşallah Osman Sungur başkanımızla sonuna kadar birlikte olacağız ve sonuna kadar da yanında olacağız. Hedefimiz süper lige çıkmak olacaktır. Sonra Ankara’nın büyük özlemi olan şampiyonluğu Ankara’ya getirmeyi istiyoruz. Çünkü dünyada başkent olup da şampiyonluğu olmayan tek şehir Ankara’dır. Bu gururu da Gençlerbirliği olarak bizler yaşatacağız. İçinde bulunduğum yeni yönetime de başarılar diliyorum” dedi.

Gençlerbirliği’nin 14 Mart 1923’te kurulduğunu belirten Ankara Kulübü Onursal Başkanı Dr. Bülent Kalıpçı ise 14 Mart’ın aynı zamanda Tıp Bayramı olduğunu belirterek “Tıbbiyelilerin gerek milli mücadelede gerekse sonraki dönemlerde yaptıkları fedakarlıklar hepimizce malum. 14 Mart tarihinde Gençlerbirliği’nin de kurulması bizler için gurur ve onur kaynağıdır” dedi.

Ziyaret bitiminde Ankara Kulübü Onursal Başkanı Dr. Bülent Kalıpçı, Başkanımız Osman Sungur’a Seymen heykeli takdim ederken; Ankara Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Çimen “Türk Yurdu Ankara” isimli kitabı; Mamak İş Adamları Derneği Başkanı İbrahim Engin ise el işlemesiyle yapılmış duvar tabağı hediye etti.