Başkan Çankırı’dan “GENÇLERBİRLİĞİ SPOR KULÜBÜ FUTBOL LİSESİ” müjdesi

Başkan Çankırı’dan “GENÇLERBİRLİĞİ SPOR KULÜBÜ FUTBOL LİSESİ” müjdesi

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener’i ziyaret eden Başkanımız Talip Çankırı “GENÇLERBİRLİĞİ SPOR KULÜBÜ FUTBOL LİSESİ” açılması için harekete geçtiklerinin müjdesini verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener’i makamında ziyaret ederek takımımızın formasını takdim eden Başkanımız Talip Çankırı, “GENÇLERBİRLİĞİ SPOR KULÜBÜ FUTBOL LİSESİ”nin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandığının müjdesini verdi.
Gerçekleştirilen ziyarette, Destek Sportif ve Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Kenan Memiş, Destek Sportif’ten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Murat Aysoy ve Gençlerbirliği Altyapı Teknik Sorumlumuz Kürşat Uzun da yer aldı.
Altyapılardaki çocukların çeşitli okullarda okuduğunu ve farklı seviyede eğitim aldıklarını belirten Başkanımız Talip Çankırı, “Çocuklarımız çeşitli okullarda okuyor. Bazıları Anadolu Lisesi gibi okullarda bazıları da normal okullarda eğitimine devam ediyor. Bir taraftan futbol yaşamını sürdürürken bir taraftan da okuyorlar. Fakat 17-18 yaşına geldiklerinde kendilerine, ‘futbolcu olamazsın!’ dendiğinde onlar için her şey bir anda bitiyor” ifadesinde bulundu.
Kongre konuşmasında da Voleybol Lisesi örneğine değindiğini söyleyen Kulüp Başkanımız Çankırı, “Voleybol durup dururken bir anda bu kadar ilerleme kaydetmedi. Mehmet Akif Üstündağ’ın başında olduğu Voleybol Federasyonu, bir Voleybol Lisesi kurdu. Türkiye’deki başarılı voleybolcuları topladı, yetiştirdi, büyüttü. Sonrasında buradan yetişen oyuncular hem eğitim anlamında hem de voleybolda başarıyı yakaladı. Hayatlarının ağırlığı voleyboldu” dedi.
Voleybol’da başarı getiren projeyi futbola adapte etmek için yönetim kurulu üyelerimizle birlikte kolları sıvadıklarını belirten Başkanımız Çankırı, “İlk etapta lise, sonrasında ise ortaokul olmak üzere tesislerimizde 4 ile 8 derslikli bir okul açmayı hedefliyoruz. Çocuklarımız sabahtan tesislere gelecek, normal müfredattaki dersleri Milli Eğitim; sporla ilgili eğitimleri ise kendi bünyemizde vereceğiz. Alacakları derslerin içerisinde fizyoterapi de olacak anatomi de beslenme de antrenman bilimi de olacak. Sonuçta çocuklarımız kendi tesislerimizde okuyacak, antrenmana tesislerimizde çıkacak ve bizim liseden mezun olacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı tesislerimizde bu projemize onay verdiği takdirde adını gururla söyleyeceğimiz “GENÇLERBİRLİĞİ SPOR KULÜBÜ FUTBOL LİSESİ” camiamıza hayırlı olsun diyeceğiz” şeklinde konuştu.