“Rüzgarın Oğlu” Zeynel’den kulübümüze ziyaret

1959-71 yılları arasında kulübümüzde forma giyen ve Kırmızı Kara forma altında gösterdiği başarı ile Milli Takım’a kadar yükselen Zeynel Soyuer, bugün İlhan Cavcav Tesisleri’nde başkanımız Niyazi Akdaş ile bir araya geldi.

Başkanımız Niyazi Akdaş ile Gençlerbirliği’nin eski günlerine dair samimi ve sıcak bir sohbet gerçekleştiren Soyuer, Gençlerbirliği’nin bugünkü tesis ve imkanlarının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Yüz yıla dayanan bir mazimiz olduğuna değinene Soyuer, “Gençlerbirliği 70’lerden önce de zor dönemler, zor günler gördü. Sonrasında da oldu ama her zaman düştüğü yerden kalkmayı başardı.” dedi.

Başkanımız Niyazi Akdaş, nazik ziyareti için Zeynel Soyuer’e teşekkür ederken, amaçlarının Zeynel Soyuer gibi nice kahramanın, bu armaya emek vermiş ismin emanetini layık olduğu yere çıkarmak için çabaladıklarını söyledi.

Ziyaretin ardından Zeynel Soyuer’e isminin yazılı olduğu Kırmızı Kara formamız hediye edildi. Ziyaret sırasında Gençlik Gelişim Sorumlumuz Cüneyt Memişoğlu ile Kulüp Genel Müdürümüz Ergun Maraşlı da hatıra fotoğrafında yer aldı.

Futbolculuğu döneminde bir Beşiktaş maçında golleri ve sürati ile “Rüzgarın Oğlu” lakabını alan hücum oyuncumuz, kornerden attığı gollerle de döneme damgasını vurmuştu. 12 yıl kesintisiz olarak Gençlerbirliği forması giyen efsane futbolcumuz, Gençlerbirliği haricinde bir profesyonel kulüp forması da giymedi.

Kulübümüzün profesyonel lig tarihinde 100.golüne de imza atan Zeynel Soyuer, lakabı, golleri ve centilmen kişiliğiyle kulüp tarihimizde değerli bir yere sahip.