Yeni Başkanımız M. Niyazi Akdaş

Bugün yapılan Olağanüstü Genel Kurul sonucunda yeni başkanımız M. Niyazi Akdaş seçildi. Yeni başkanımız M. Niyazi Akdaş, geçerli oyların 184’ünü aldı.

Gençlerbirliği İlhan Cavcav Tesisleri’nde yapılan kongrede saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Faaliyet ve yönetim kurulu raporlarının ibrasının ardından seçime tek aday olarak giden M. Niyazi Akdaş konuşmasını gerçekleştirdi.
Akdaş, öncelikle 98 yıllık kulüp tarihinde görev almış başkanları anarken; eski başkanlarımızdan Hasan Şengel’e ayrı bir parantez açtı. “Kulübü uğruna verdiği çek için hapse giren ağabeyim Hasan Şengel’e teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Akdaş’ın ardından tüm delegeler Şengel’i uzun süre alkışladı.

Gençlerbirliği kulüp tarihinde iki ayrı ismin önemine de değinen başkanımız M. Niyazi Akdaş, iki dönem başkanlığımızı yapan, futbolun Anadolu’ya yayılmasında öncü olan Orhan Şeref Apak ile kulübümüzü bu tesislere kavuşturan, 30-35 yıllık dostu, ağabeyi Onursal Başkanımız İlhan Cavcav’a ayrıca teşekkür etti.

İlhan Cavcav’ın başkanlığı döneminde borçsuz, hiçbir kuruma ya da kuruluşa borcu olmayan bir kulüp kimliğinde olduğumuza değinen Akdaş, İlhan Cavcav’a hitaben; “Ağabeyim rahat uyu, inşallah o günleri hep birlikte getireceğiz.”dedi.
Mehmet Niyazi Akdaş, genel kurulda yaptığı konuşmada, “Sayın Murat Cavcav’ın şerefinden, namusundan, dürüstlüğünden bir nebze şüphem yok. Ama kulübün yanlış yönetildiği kanaatindeyim. Yanlış inanların yanlış fikirler verdiğini ve icraatlar yaptırdığını düşünüyorum. Yoksa Murat Bey son derece ahlaklı bir insandır.” ifadelerini kullandı.

Başkanlık görevine kulübümüzde değer verdiği birçok delegenin desteğiyle karar verdiğini söyleyen Başkanımız M.Niyazi Akdaş, “Yalnız olmadığımı sizlerden gelen mesajlarla, destek telefonlarıyla gördüm. Bu nedenle başkan olmaya karar verdim.”dedi.

Akdaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Sizlere kulübümüzün mali tablosunu en ince ayrıntısına kadar açıklayıp içinizi karartmak istemiyorum. Sayın Arda Çakmak ve Şahin Kartal’ın verdikleri rakamlara dayanarak söylüyorum. Mevcut durumda kulübümüz çok zor durumda. Her ne kadar Sayın Cavcav 90 Milyon TL gibi bir rakam söylese de rakamlar 130 Milyon TL olarak görünüyor. Kur farkından dolayı da her geçen gün artıyor. Nedendir, nasıl olmuştur, bunlara burada girmek istemiyorum. Bu borcun altından kalkmak için birlik ve beraberlik zamanıdır. Taşın altına elimizi sokup kulübümüzü bu açmazdan kurtarmamız gerekiyor.”

Daha sonra Niyazi Akdaş gelecek dönemle ilgili planlarını şu şekilde aktardı:

“Öncelikle kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapacağız. Kurumsallaşmanın gereklerini yerine getireceğiz. Şirketleşme konusu gündeme getirilmeli, belirlenecek komisyon bunun yararlarını ve zararlarını incelemeli. Şeffaflık bizim için çok önemli, en büyük şiarlarımızdan biri de bu olacak.
Üyelerimiz ya da Ankaralı hemşerilerimizin Kırmızı Kara sevgilerini pekiştirmek için kampanyalar yapacağız. Kulübün web sitesinde kimden ne aldık, nereye harcadık tek tek anlatacağız. Taraftarımız ve basın mensuplarımızla her zaman temas içinde olacağız.

Seçim için üye yapılmış üyeleri ayıklayacağız.

Koltuğa yapışmayacağım, kulübümün menfaatlerini sağlayamadığım anda görevimi bırakacağım. Harcamalarda azami tasarrufa gideceğiz.

Belediyelerle , Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’yle Federasyon ve devletin diğer kurumlarıyla iyi ilişkiler kuracağız. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden azami katkı sağlamaya çalışacağım.”

Başkanımız M. Niyazi Akdaş konuşmalasını şahsına ve yönetimindeki isimlere gösterdikleri destek için tüm camiaya teşekkür ederek noktaladı.

Divan Başkanlığını Hasan Gerçeker’in yaptığı kongrede M. Niyazi Akdaş’ın başkanlığındaki yeni yönetim kurulumuzda şu isimler yer aldı:

Arif Ölmez, Dide Özdikmen, Eraslan Er, Esra Özel, İlke İğrek, İsmet Beltan, Kadir Kudret Hatipoğlu, Kubilay Güvenç, Mehmet Soylu, Muammer Akyüz, Paşa Murat Barut, Murat Karahan, Özgür Erdem İncesu, Sinan Aydın, Şahap Yaralı, Talip Çankırı, Taner Yıldırım, Ünal Ünaldı.