Sportif Direktörümüz Ali Ekber Düzgün: “Hedefimiz, Süper Lig’de kalıcı, istikrarlı bir takım olmak.”

by Gençlerbirliği

Ankaralı basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya gelen Sportif Direktörümüz Ali Ekber Düzgün, geçtiğimiz sezonu değerlendirip basın mensuplarına önümüzdeki sezonun planlanması konusunda bilgi vererek Süper Lig’de kalıcı olmak istediğimizi belirtti.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’mizdeki sohbet toplantısında basınla bir araya gelen ve başarıya nasıl ulaştığımızı anlatan Sportif Direktörümüz Ali Ekber Düzgün, Süper Lig’deki hedeflerimizle ilgili açıklamalarda bulundu.
Konuşmasına her daim desteklerini eksik etmeyen, kulübün yaşaması ve takımın başarısı için adeta gecesini gündüzüne katan Başkanımız Osman Sungur’a, Futbol Şube Sorumlumuz Harun Erol ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini ileterek başlayan Sportif Direktörümüz Ali Ekber Düzgün, Gençlerbirliği’nde futbol akademisinden itibaren görevler aldığını ve kırmızı-siyahlı kulübün kültürüyle yetiştiğini dile getirerek kariyeri hakkında bilgiler verdi.

ELİMİZDEKİ AZ BÜTÇEYİ ETKİLİ KULLANDIK
Trendyol 1. Lig’de sezona Süper Lig hedefiyle başladıklarını ancak dışarıya karşı temkinli konuştuklarını söyleyen Sportif Direktörümüz Düzgün, izledikleri strateji sayesinde de amaçlarını gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Düşük bütçeyle Sinan Osmanoğlu, Alperen Babacan gibi ligin tecrübeli futbolcularını transfer ettiklerine vurgu yapan Sportif Direktörümüz Düzgün, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Ben ne kadar dillendirmesem de başkanımıza ve yönetim kuruluna ‘Bizim buradan çıkmamız lazım.’ dedim. Ama sessiz, sakin ve temkinli… Birbirini tanıyan futbolcular aldık. Kaptanlarımızı doğru belirledik. Sansasyonel transferlerimiz olmadı. Çok doğru karakterler transfer ettiğimizi düşünüyorum. Elimizdeki az bütçeyi etkili kullandık. Çok iyi birliktelik ve güven ilişkisi sağladık. Hiçbir oyuncunun alacağına bir başkası ortak olmadı.”

VAZGEÇEREK İMKÂN OLUŞTURDUK
Sportif Direktörümüz Ali Ekber Düzgün ara transfer döneminde isabetli ayrılıklar da yaşadıklarına işaret ederek, “Devre arasında az verim aldığımız ya da verim alamadığımız arkadaşlarla ayrılığı doğru şekilde yaptık. Vazgeçerek imkân oluşturduk. Matej Hanousek, Leo Gaucho, Daniel Popa, Joca ve Adem Eren Kabak’ı transfer ettik. Verimsiz oyuncuları gönderip, verim aldığımız 5 oyuncu aldık ve bu süreçte kulübün kasasından ekstra sadece 30 bin avro çıktı.” diye konuştu.

MUTLU OLDUM, GURURLANDIM
Süper Lig kutlamasında Başkanımız Osman Sungur’un katkısından dolayı kendisine teşekkür ettiğinin hatırlatılması üzerine Sportif Direktörümüz Ali Ekber Düzgün, bu durumdan dolayı gururlandığını ve çok mutlu olduğunu söyledi. Sportif Direktörümüz Düzgün, “Başkanımız Osman Sungur’a teşekkür etmek istiyorum. Gururlandım, motivasyonumu da artırdı. Hiçbir zaman başarıyı tek başına sahiplenmekten yana değilim. Osman Başkanım benim karar almama izin verdi. Bu alanı yönetim bize yarattı. Bu sunumları 2-3 defa yönetim kuruluna da yaptım.” ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ, SÜPER LİG’DE KALICI OLMAK
Süper Lig’deki hedeflerimizle ilgili soruya Sportif Direktörümüz Ali Ekber Düzgün, “İstanbul takımları için tekrar kabus haline gelen bir Gençlerbirliği yaratmak, şampiyonu belirleyen galibiyetler almak istiyoruz. 3 yıl sonra Türkiye’de herkesin kadroyu sayabileceği bir takım yaratma düşüncemiz var. Ama en zor senemizi yaşıyoruz. En zor sürecin içine girdik.” yanıtını verdi.
“Bu sene tutunmak açısından çok kıymetli.” diyen Sportif Direktörümüz Ali Ekber Düzgün, “Sorumluluklarımız artıyor ancak bunlar tatlı kaygılar. Bunları olumluya çevirmek için bütün paydaşlarla çalışıyoruz. Herkesin bu şampiyonlukta emeği çok büyük. Hedefimiz, Süper Lig’de kalıcı olmak, istikrarlı bir takım olmak. Gençlerbirlikliler bilir 8. olmayı severiz.” şeklinde görüş belirtti.

3-4 OYUNCUNUN TRANSFERİNDE SONA YAKLAŞILDI
Yeni sezonun kadro planlamasına ilişkin çalışmalara başladıklarını ve 3-4 oyuncunun transferinde sona yaklaşıldığını belirten Sportif Direktörümüz Ali Ekber Düzgün; “Amilton ile dün görüştüm. Ayrıca olgunlaştırdığımız, bir noktaya geldiğimiz isimler var. 3-4 oyuncuyla önemli mesafe kat ettik. 180 milyon lirayla ligin en az harcayan 3 takımından biriydik. Yine hiçbir hoyratlığımız yok. Niyetimiz o. Kadromuzda yine renk katacak, saha içinde ve dışında stres yönetimini sağlayacak ligin deneyimli oyuncularından olacak.” dedi. Gençlerbirliği’nde daha önce oynamış, güvendikleri, karakterli isimlere transferi gündeme gelen isimleri danıştıklarını söyleyen Sportif Direktörümüz Ali Ekber Düzgün, Ümit Milli Futbol Takımı’ndaki görevinden ayrılan Gökhan Gönül ile bu kapsamda görüştüklerini sözlerine ekledi.

İlgili İçerikler