“Gençlerbirliği’nin hedefi ve layık olduğu yer, her zaman Süper Lig’tir.”

Basından Sorumlu Asbaşkanımız Muammer Akyüz, sezonun tamamlanmasının ardından kamuoyuna açıklamalarda bulundu:

2021-2022 futbol sezonunun son haftasında sahamızda oynadığımız Ümraniyespor maçını maalesef kaybederek sezonu noktaladık.

10 Haziran 2021 tarihinde yapılan olağanüstü kongre ile Niyazi Akdaş başkanlığında göreve gelen yönetimimiz bütün zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen elinden geleni yapmaya çalışmıştır.

Yönetim olarak devraldığımız (maddi ve idari) sorunlarımızın bir kısmı kamuoyumuz tarafından da bilinmekle birlikte, gerçek sorunların çok daha büyük olduğu bilinmelidir. Buna rağmen geldiğimiz noktadaki durumumuz tüm taraftarlarımızı olduğu gibi, yönetim olarak bizleri de tatmin etmedi.

Yönetime gelirken bu sorunların belli bir kısmını biliyorduk. Onun için bunları mazeret olarak da ileri sürmek istemiyoruz. Ancak başarı ve başarısızlığı değerlendirirken gerçeklerin de göz önünde bulundurulması gerektiğine inanıyoruz.

Çok kısa bir özet yapmak gerekirse; yönetimi devraldığımızda kulübün büyük bir bölümü acil olmakla birlikte, yaklaşık on milyon avroya yakın bir borcu mevcuttu. Takımımızda çoğunluğu yabancı futbolcular olmak üzere, neredeyse kadronun tamamına yakınının ya sözleşmeleri bitmiş ya da takım küme düştüğü için sözleşmelerindeki madde gereği kulüpten ayrılma hakkı elde etmiş oyunculardı.

Özellikle yabancı futbolcular geçmiş alacakları nedeni ile kulübe ihtar ve icralar yollamış bu nedenle transfer yasağı gelmişti.

Kulübümüze destek vaadinde bulunan kurum ve kuruluşlardan hiçbiri ne yazık ki bugüne kadar vaadini yerine getirmedi.

Tabiri caizse ‘’İşte bu ahval ve şerait‘’ içerinde başta başkanımız olmak üzere yönetimimiz elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmıştır. Bu çerçevede öncelikli olarak takımın sportif direktörlüğüne karakter ve bilgisine güvendiğimiz eski futbolcumuz Baki Mercimek’i, teknik direktörlüğe ise çok uzun yıllar Gençlerbirliği’nde futbol oynamış, yine uzun süre takım kaptanlığımızı yapmış kişilikli ve tecrübeli, hepsinden de önemlisi en az bizim kadar Gençlerbirlikli olan Metin Diyadin ve ekibi getirilmiştir.

Ardından da nerdeyse sıfırdan bir takım kurmak üzere hızlıca transferleri gerçekleştirerek takımda kalan genç futbolcu kardeşlerimiz ile birlikte bir takım oluşturulmuştur.

Ancak futbolda şöyle de bir gerçek var; dünyanın en iyi on bir futbolcusunu alıp bir takım oluşturmak hiçbir zaman başarıyı getirmez. O kadronun birbirleri ile kaynaşması ve bir takım oluşturması için belli bir zamana ihtiyacı vardır.

Gençlerbirliği olarak biz de bu gerçeği yaşadık. Yaşarken de ödenmesi gereken bedelleri ödedik.

Özellikle sezon başında yaşadığımız hakem hataları nedeni ile kaybettiğimiz birçok maç olduğu herkesin malumudur.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen, hakem hataları nedeni ile kaybettiğimiz maçlar da dikkate alındığında Play-Off’ta olmamız çok büyük olasılıktı. En azından son maçımız olan Ümraniyespor maçını kazanmış olsaydık bile ligi sekizinci sırada bitirmiş olacaktık.

Gençlerbirliği olarak bizim hedefimiz ve layık olduğumuz yer her zaman Süper Lig olmuştur ve öyle de olacaktır. Ancak bazen gerçekler, hedeflere ve hayallere kavuşmayı engelliyor.

Yönetimimiz 29 Mayıs – 5 Haziran tarihlerinde gerçekleşmek üzere kongre kararı almıştır. Yeni gelecek yönetimimizin sorumluluğu çok daha fazla olacaktır. 2023 kulübümüzün 100. yılı. 100. yılımızda hedef kesinlikle Süper Lig olmalıdır. Kulüp olarak bu hedefe yürürken tüm şehrimizi ve onu yönetenleri, iş insanlarımızı yeni seçilecek yönetimin yanında görmek en büyük arzumuzdur.

İyi günde, kötü günde, içeride, dışarıda her şartta takımımızı destekleyen büyük Gençlerbirliği taraftarlarına ayrıca çağrı yapmayı gerekli görmüyoruz. Çünkü onlar bunu fazlası ile yapıyor ve bundan sonra da yapacaklarına inanıyoruz.

Gençlerbirliği asırlık ve onurlu tarihi ile Cumhuriyetimizin önemli bir simgesi Başkentimizin değerli bir markasıdır.

Gençlerbirliği’mizin büyük, centilmen ve onurlu taraftarlarının bu markayı sonsuza dek yaşatacağına inancımız tamdır.