3 Kasım 2018

“Turdan ya da galibiyetten öte bizi sevindiren altyapı oyuncularımızın performansı oldu”

Teknik Direktörümüz Erkan Sözeri, kupa maçı ve Pazartesi günü oynayacağımız Giresunspor maçına dair açıklamalarda bulundu. Sözeri, genç oyuncuların performansına değinirken Gençlerbirliği altyapı hocalarına teşekkür etti. Maça dair tecrübeli teknik direktör şunları söyledi:

“Kupada Diyarbekir Spor’a karşı ilk yarıda herkesin alıştığı Gençlerbirliği’ni izletemedik. Ancak ikinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen ele aldık. Gol atabilecek pozisyonlar ürettik, normal sürede maçı alabilecek oyunu oynadık. Gol geç de olsa bir altyapı oyuncumuzla geldi ve tur atladık. Turdan ya da galibiyetten öte bizi sevindiren altyapı oyuncularımızın performansı oldu. İlk 11’de 5 tane Gençlerbirliği altyapısından yetişmiş isim vardı. Yine yedeklerde üç altyapı oyuncusu daha vardı. Maçı da altyapıdan altı oyuncu ile kapattık.”
Gençlerbirliği’nin altyapıya verdiği öneme de değinen Sözeri, bunun kulüp kültürünün bir parçası olduğunu söyledi:

“Bu Gençlerbirliği kültüründe olan bir şey. Burada altyapı hocalarımıza da ayrıca teşekkür etmek gerekiyor. Çok iyi oyuncular , çok kaliteli gençler yetiştiriyorlar A takım ve Türk futbolu için. Bu maçta forma giyen altyapı oyuncularımızın varlığı, diğer altyapı oyuncularına da örnek olsun. Oradan iyi futbolcular çıktıkça biz de onlara şans vermekten vazgeçmeyeceğiz.”

Son olarak sözlerini taraftara çağrı ile tamamlayan Erkan Sözeri şunları söyledi:

“Şimdi kupa maçını geride bıraktık. Ligde Giresunspor ile oynayacağımız maçın hazırlıklarına başladık. Biz aynı ciddiyetle maçlarımızı oynayıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Maç belki bir iş gününde ama Bolu deplasmanına gelen taraftarlarımızın bu maçta da bizi yalnız bırakmayacağını düşünüyorum.”