7 Mart 2013

Orta Sahanın Lideri: Özgür İleri

Özgür İleri 17 Kasım 1987’de İzmir’de doğdu. Futbola 2001 yılında Metaspor’da başlayan Özgür alt yapısından yetiştiği takımdan ayrılması çok uzun sürmedi. Onu Metaspor altyapısında keşfeden Çanakkale Dardenelspor onu henüz 16 yaşındayken kendi alt yapısına kazandırıyordu. Profesyonelliğe geçişi de yine Çanakkale Dardanelspor’da oldu.

2008-2009 yılında neredeyse maç kaçırmadan Çanakkale ekibini 1. Lige yükselmesindeki mihenk taşlarından olan Özgür bir sonraki sezon takımının düşmesini engelleyemese de performansıyla dikkat çekmeyi başarıyordu. Bir sezon sonra da yani 2011-2012 sezonunun başında da kendisini Gençlerbirliği’ne bağlayan imzayı atıyordu. Genlerbirliği o günlerde Ferhat,Sakıb ve Özgür’ü takıma kazandırarak gençlere verdiği önemi bir kez daha gösteriyordu. Halen Ferhat ile takım arkadaşı olan Özgür ilk geldiği gün yaptığı açıklamada “Başarılı olmak için elimden geleni yapacağım” diyordu.

Orta sahanın ortasında defansın güvenliğini hücumun da ilk paslarını çıkaran Özgür ilk geldiği sezon lig ve kupada toplamda 23 maça çıkarken ilk sezon için hiç de fena olmayan bir performans sergiliyordu. Ama Özgür asıl patlamayı ikinci sezonunda yani bu sezon yapacaktı. Daha şimdiden geçtiğimiz yıl ki maç sayısını geçen Özgür takımımızla bu sezon 22’si lig 3’ü kupa olmak üzere 25 maça çıktı ve bu maçlarda toplamda 1461 dakika görev aldı. Özgür artan performansı ile ilgili ”Kendi performansımı her geçen maç daha da artırdığımı düşünüyorum. Fuat hoca bana şans veriyor, ben de bu şansı iyi kullanıyorum. Önümüzdeki haftalarda performansımın üstüne koyarak, daha iyi futbol sergilemek istiyorum” diyor.

Bu sezon Eskişehirspor ağlarını havalandıran Özgür gollerini ise genelde düzgün kafa vuruşlarıyla buluyor. Toplamda lig kariyerinde 6 golü bulunan Özgür bunların 4’ünü kafa ile attı. Mevkisi gereği tehlikeli bir bölgede de oynayan Özgür temiz ve faulsüz müdahaleleriyle biliniyor. Özgür’ün Gençlerbirliği kariyerinde henüz kırmızı kartı yok. Bu sezonda da sadece 6 sarı kartı bulunuyor.

Orta sahanın vazgeçilmezlerinden olan Özgür takımımızdaki forma numarası 24, bu tercihinin sebebini ise takımımıza geldiğindeki yaşının 24 olması olarak gösteriyor. 2016 yılına kadar sözleşmeli futbolcumuz olan Özgür tıpkı ilk geldiği günde söylediği gibi başarılı olmak için elinden gelen her şeyi yapıyor ve bizde Gençlerbirliği kariyerinde ve hedeflerinde ona başarılar diliyoruz.

“Orta Sahanın Lideri: Özgür İleri” yazısının fotoğraf galerisine buradan ulaşabilirsiniz.