4 Temmuz 2019

Murat Cavcav ve Mustafa Kaplan, kahvaltıda Ankara basını ile buluştu

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Gençlerbirliği’nde kulüp başkanı Murat Cavcav, teknik direktör Mustafa Kalan ve kulüp saymanı Murat Öngelen, gazetecilerle buluştu.

Yazılı ve görsel basından pek çok medya mensubunun yer aldığı davette açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav, katılımlarından dolayı gazetecilere teşekkür etti.

Gençlerbirliği kulübünün Ankara için önemli değerlerden biri olduğunu ifade eden Murat Cavcav, “Geçen yıl zor bir dönemden geçtik ve tekrar çalışarak ait olduğumuz lige geri döndük. Bu çok kolay olmadı elbette ama sonuçta başarılı olduk. Sözümüzü yerine getirdiğimiz için onur ve gurur duyuyoruz. Gazetecilik bir merak işi ve sizlerde transferleri öğrenmek istiyorsunuz. Şu ana kadar 4 yabancı, 1 de yerli futbolcu transferi gerçekleştirdik. 3 ya da 4 yabancı futbolcuyu daha kadromuza eklemeyi düşünüyoruz. Altyapımız bizim için her zaman çok önemli oldu. Kampa götüreceğimiz 7 genç arkadaşımız var. Onları hazırlık maçlarında ve kamp çalışmalarında gözlemleyip bir değerlendirme yapacağız. Kulübümüze katkı sağlayacak olanları kadromuza alacağız. Genç bir takım kurmayı arzuluyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Kulüp menajerimiz Emrah Atasoy ve teknik direktörümüz Mustafa Kaplan ile çok sık toplantı yapıyoruz. Hata yapmamaya çalışıyoruz. Doğru isimlerle anlaşmaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Süper Lig’de tüm sporseverlere iyi bir Gençlerbirliği izlettirmek istediklerini ifade eden başkan Murat Cavcav, şöyle konuştu: “Kardeş takımımız Ankaragücü ile en üst ligde mücadele edeceğiz. Geçen sezon onlar ses getiren işler yaptılar ve umarım bu yıl da hem Ankaragücü hem biz, Süper Lig kulvarında başarılı olur ve güzel derbiler izlettiririz. Transfer sürecinde takip ettiğimiz isimler var. Lige iddialı girmeyi hedefliyoruz. Transfer için uzun bir süre var. Taraftarımız acele etmesin, onlara layık güçlü bir takım kuracağız. Korkulu bir deplasman takımı kurmak için varız ve çalışıyoruz. Umarım her şey gönlümüze göre olur.”

Teknik direktör Mustafa Kaplan’ın Gençlerbiriliği camiasını çok iyi bildiğini hatırlatan Cavcav, “Rahmetli babamın yanından ayırmadığı bir isimdi Mustafa hoca. Ben de ona güveniyorum. Bizi mahcup etmeyeceğini biliyorum ve kendisine inanıyorum. Adam gibi adamdır. Gençlerbirliği için her şeyini verebilecek bir isim. Süper Lig’e iyi başlayıp, üst sıralarda yer almayı hedefliyoruz” dedi.

Takımın yıldız isimlerinden Yıldırım Mert Çetin için kulübe gelmiş bir resmi teklif olmadığını belirten Murat Cavcav, “Böyle bir teklif gelirse yönetim ve teknik heyet olarak oturur, konuşuruz. Kulübümüzde oynayan her isim kardeşimizdir. Selçuk Şahin takımın abisiydi ve kendisine geçen yıl takıma yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu profesyonel bir iş. Futbolcular gelir ve gider. Bundan sonraki futbol hayatında ona başarılar diliyorum. Bir kadro yapılanması var ve böyle uygun gördük” diye konuştu.

Türk futbolunda gelir-gider dengesinin tartışıldığını hatırlatan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav, “Yayın gelirleri de bugün tartışılıyor. Kısa süre içinde bu konuların çözüleceğine inanıyorum. Özellikle Anadolu kulüpleri yüzde 95 yayın gelirleri ile ayakta kalabiliyor. Bunlarda kısıtlama olursa zorlanırız. Kulüplerin ayağını yorganına göre uzatması şart. Biz transferlerde çok dikkatli davranıyoruz. Yüksek maliyetli futbolcular var. Özellikle genç, dinamik, altyapıdan gelen isimlere fırsat vermemiz gerekiyor. Kadrolarda en az 2-3 tane altyapıdan yetişmiş, genç yerli isimlerin olması zorunlu hale getirilebilir. Bu Türk futbolu için olumlu olacaktır” yorumunda bulundu.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, “Davete katılan gazetecilere teşekkür ediyorum. Ankara futbolunun içinden gelen biri olarak her zaman saygıyla bugünlere geldik” dedi. Kırmızı-karalı camiaya geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Kaplan, “Yeniden Gençlerbirliği’ne gelmek beni çok mutlu etti. Uzun yıllar rahmetli İlhan başkanımız ile çalıştık. Murat başkanımız ile de aynı şekilde çalışmak istiyorum. Kendi özümüze dönerek çalışmalarımızı yapacağız. Hacettepe’den 7, diğer alt takımlardan da 2 arkadaşımızı aramıza kattık. Saha içinde iyi bir Gençlerbirliği olacak. Biz menajer arkadaşlarla çalışmıyoruz. Onları kulübe almıyoruz. Kulübümüzden menajer parası çıkmıyor. Bizler futbol dünyasını biliyoruz. Hem yurt içi hem de yurt dışında takip ettiğimiz pek çok futbolcu var. Güzel işler yapmak için çalıştığımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.