26 Şubat 2018

Medipol Başakşehir 1-1 Gençlerbirliği

Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Ümit Öztürk, Kerem Ersoy, Uygar Bebek
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy, Gökhan İnler (Dk. 74 İrfan Can Kahveci), Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro (Dk. 81 Bajic), Elia (Dk. 66 Kerim Frei), Adebayor
Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Claro, Palitsevich, Uğur Çiftçi, Scekic, Khalili, Paraiba (Dk. 83 Alper Uludağ), Sessegnon, Aydın Karabulut (Dk. 61 Deniz Yılmaz), Manu (Dk. 70 Milinkovic)
Goller: Dk. 28 Adebayor (Medipol Başakşehir), Dk. 50 Khalili (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Dk. 44 Epureanu, Dk. 59 Gökhan İnler, Dk. 90+3 Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir)

7. dakikada sol kanattan Clichy’nin ortasında altıpasın önünde Visca’nın vuruşunda top kaleci Hopf’ta kaldı.
12. dakikada rakiplerinden sıyrılarak sol çaprazdan ceza alanı içine giren Manu’nun vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.
20. dakikada Elia’nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Adebayor meşin yuvarlağı ceza dışındaki Emre Belözoğlu’na çıkardı. Emre’nin sert vuruşunda köşeye giden meşin yuvarlağı kaleci Hopf, kornere çeldi.
28. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu’nun ortasında altıpasta uygun durumda bulunan Adebayor kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.
34. dakikada sağ taraftan kazanılan serbest vuruşta Sessegnon’un ortasında kaleye yönelen topu kaleci Volkan Babacan, son anda kornere çıkardı.

48. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Sessegnon’un ortasında Palitsevich’in kafa vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.
50. dakikada skoru eşitledik. Ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına Khalili geçti. Khalili’nin sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.
55. dakikada Paraiba’nın pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Sessegnon’nun sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.
79. dakikada Visca’nın yerden ortasında ceza sahasında topla buluşan Adebayor rakibinden sıyrıldıktan sonra altıpasın sağ çaprazından yaptığı vuruşta top direk dibinden auta gitti.
86. dakikada Emre Belözoğlu’nun pasında ceza sahasında topla buluşan Adebayor, meşin yuvarlağı penaltı noktasında uygun durumda bulunan İrfan Can Kahveci’ye indirdi. İrfan’ın sert vuruşunda kaleci Hopf, topu iki hamlede kontrol etti.
Karşılaşma 1-1 sona erdi.