10 Şubat 2018

“Herkesle kafa kafaya oynayabilecek bir takım olduk”

Trabzonspor maçının ardından Teknik Direktörümüz Ümit Özat basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve 0-0’lık beraberliği değerlendirdi.

Oyuna arkada 3’lü başladık. Forvet arkası oyuncularını kenar oyuncusu gibi kullanınca rakibin bekleri atağa çıkmakta zorlanmadı. Topun arkasına geçmek güzel bir şey ama her atakta yarı sahaya çekilmek buna can dayanmaz. Pogba da bu anlamda 3’lü dizilişle bizimle az beraber oldu. Onu da oynatarak kazanacağız. İkinci yarı değişiklikler yaptık. Kazanmak için hamleleri yaptık. Bütün ofansif oyuncuları sahaya sürdük. Herhalde Gençlerbirliği başında 40 maça çıktım ve bu kadar bol pozisyona girdiğimiz maç yok.

“HAKEMLERİN BİZİM GİBİ TAKIMLARA KARŞI DİKKATLİ OLMASI LAZIM”

Tabi ki mağlup da olabilirdik. İsyan demeyelim de, serzeniş diyelim. Fenerbahçe maçında bir pozisyon defalarca tartışıldı. Beşiktaş kupa maçında net faulden gol yedik. Bugün penaltıya bakıyorum. Tam göremedim ama penaltı diyen var, değil diyen var. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor hakem hatalarından puan kaybetseler dahi tolere edebilecek güçleri var. Bizim gibi takımlara daha dikkat etmeliler.

Kaçan pozisyonlar, direkten dönen toplar Buna rağmen penaltıdan maçı kaybetseydik kahrolurduk. Ama çocuklar inanılmaz mücadele etti. Benim için bu maçın hakkı 3 puan. Oyuncularımı da kazanmışlar gibi tebrik ettim. İlk yarı 4 maçta 1 puan almıştık, ikinci yarı 4 maçta 8 puan aldık. Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir, Beşiktaş ve Galatasaray’dan alacağımız puanlar bize ekstra fayda sağlayacaktır. Çünkü oyuncularımız diğer rakiplere karşı kalitelerini daha fazla gösterecekler diye düşünüyorum.

“TARAFTARLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Gençlerbirliği, taraftarıyla güzel. Bugün iyi bir oyun sergilendiyse taraftarın etkisi büyüktür. Bugün uzun zamandır böyle bir kalabalık görmedim. Onlara da teşekkür ediyorum.

“HERKESLE KAFA KAFAYA OYNAYACAK TAKIM OLDUK”

Bu saatten sonra kimle oynadığımızın bir önemi yok. Yeneriz, yeniliriz ama kafa kafaya oynarız. Oyuncularıma hep şunu söylüyorum; benim için gol yemediğiniz her maç 3 puan değerinde. Çünkü bu 1 puanların faydasını ileride göreceğiz. Bizim için önemli olan içerideki Alanya, Antalya, Osmanlı maçı” şeklinde konuştu.

Futbolu güzelleştirme adına gerek fikirlerimle, gerek söylemlerimle, gerekse de sahada uygulayacağımız oyunla elimden gelen her şeyi yerine getirmeye çalışıyorum. Ama olay sadece Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın başarısına bağlanmışsa o zaman biz figüranız. Başka söyleyecek bir şey yok.