27 Temmuz 2014

Halil İbrahim’i alt yapılardaki hocası Veyis Kanber anlattı…

Halil İbrahim Pehlivan, 21 Ağustos 1993 tarihinde Ankara’da doğdu. Futbola Gençlerbirliği altyapısında başlayan Halil İbrahim’in 2004 yılında filiz lisansı da yine Gençlerbirliği’nden çıktı. Hacettepe ve Gençlerbirliği alt yapı takımlarında bir çok kademede forma giyen oyuncu savunmanın solunda görev alıyor.

Sol bekten yaptığı bindirmeler ve ortalarındaki isabetle dikkat çeken Halil İbrahim geçtiğimiz yıl 3.Lig Karması’na seçilerek milli forma da giymişti. Geçtiğimiz yılı Hacettepe’de geçiren oyuncu 29 resmi maça çıktı ve 2.lige yükselen takımda savunmadaki ve hücumdaki futboluyla önemli isimlerden biri oldu.

3.Lig Karması’na seçilmesiyle ilgili sorulan bir soruya o dönem Hacettepe’de şimdi de Gençlerbirliği’nde hocası olan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan şöyle cevap vermişti:
Halil İbrahim, kulübümüzün yeni yıldız adayı ve önü son derece açık. Kısa sürede Hacettepe’den Gençlerbirliği’ne geçecek ve önce Gençlerbirliği’ne sonra da Türk futboluna uzun yıllar faydalı olacak.

Halil İbrahim Pehlivan ,2010-2011 yılında Gençlerbirliği U18 takımında 2011-2012 yılında Gençlerbirliği A2 takımında forma giydi. Bu iki sezon boyunca U18 ve A2 takımlarında teknik direktörlük yapan ve gelişiminde büyük etkisi bulunan Gençlerbirliği altyapı teknik direktörlerinden Veyis Kanber, Halil İbrahim’in alt yapıdan A takıma geçiş sürecini ve geçirdikleri 2 yılı şu sözlerle anlattı:

“Gençlerbirliği U18 takımımızda sol bekte problem vardı. Oyuncu eksikliği yaşıyorduk. Halil İbrahim, Hacettepe alt yapısında oynarken Osman Nuri Işılar ile Necati Dedekargınoğlu bana “Hacettepe’de bir oyuncumuz var bir onu izle” dediler. İzledim izlemesine ama Halil İbrahim çok zayıftı ve küçüktü yaşıtlarına göre. Hatta ben “rüzgarda ayakta kalabilir mi” diye bile düşündüm. O derece korkuyla aldım takımıma ama topu ayağına aldığında bambaşka bir hale geliyordu. Topla ilişkileri ve oyun zekası da yaşıtlarına göre çok iyiydi. Kuvvet çalışmasıyla gücü yerine geldi, oynadıkça da maç kondisyonu kazandı.
Ben onun hem futbolcu yönünü hem de beyefendi kişiliğini beğeniyorum. İlk formayı verdiğim günden sonra zaten ondan vazgeçemedim. 2 sene onunla çalıştım ve bir kez bile ne futboluyla ne kişiliğiyle yüzümüzü kara çıkarmadı.
A takıma çıktı şimdi. A takımda da önünün açık olduğunu düşünüyorum. Sadece A takımla da kıyaslamayalım, ülke futbolu çok faydalanacak ondan. Bence faydalanmalı da , örnek bir sporcu kişiliği var. Formasına karşı yüksek bir sorumlulukla oynuyor. Ben onun için her zaman “bir takımda 5-6 tane Halil İbrahim olsun, o takım yukarılara oynar” diyorum. A takıma da çok şey katacağını düşünüyorum bu nedenle. Sabır gösterildiğinde forma verildiğinde kendisine güvenenleri utandırmayacaktır. “

Halil İbrahim, Bolu Kampında oynanan Kolkheti Poti müsabakasında bir başka altyapı çıkışlı oyuncu olan Uğur Çiftçi’nin yerine oyuna girerek ilk kez Gençlerbirliği formasını da giymiş oldu. Halil İbrahim’in hedefi ise diğer alt yapıdan gelen arkadaşlarından farklı değil, kalıcı olmak!

Halil İbrahim’e hedeflerinde ve kariyerinde başarılar diliyoruz.

Halil İbrahim Pehlivan’ın fotoğraf galerisine buradan ulaşabilirsiniz