9 Temmuz 2019

“Gençlerbirliği Türk futboluna daha çok futbolcu kazandıracak”

Teknik direktörümüz Mustafa Kaplan, sezon öncesi Erzurum’da devam eden hazırlıklar ve takımımızın genel durumunu değerlendirdi.

Ligde genç bir takımla başarılı olacaklarına inandığını dile getiren teknik direktörümüz, “Transferlerimizle birlikte Erzurum’da kampımıza başladık. İki eksiğimiz var, milli takımlarıyla Afrika Uluslar Kupası’nda olan Sessegnon ve kalecimiz Diallo. Yüksek tempoda, zaman zaman ağır ama eğlenceli antrenmanlarla futbolcularımızı hazırlıyoruz. Genç futbolcularımız antrenman tempomuza olumlu karşılık verdi. Onlarla başarıya gideceğimize inancımız tam” dedi.

Erzurum kampının 19 Temmuz’a kadar devam edeceğini belirten Kaplan, “Ben ilk kez Erzurum’a sezon öncesi kamp için geliyorum Erzurum’da kamp açısından gerçekten güzel imkanlarla karşılaştık. Özellikle iyi futbol için olmazsa olmaz zemin, harika… Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kadrodaki altyapımızdan yetişen futbolcularımızdan çok umutlu olduğunu vurgulayan Mustafa Kaplan, genç oyuncuların antrenman temposunun kendisini son derece mutlu ettiğini dile getirdi.

Kulübümüzün altyapısında yetişen Ahmet Oğuz, Halil İbrahim, Taha, Mert, Berat ve Rahmetullah’a artık bu takımın tecrübelileri denilebilceğini ifade eden teknik direktörümüz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu genç arkadaşlarımızın kariyerlerinde katkım olduysa ne mutlu bana…

Bu bir bayrak yarışı. Şimdi de onlar gibi alt yapımızdan yeni isimler geliyor. Abdullah, Eren, Mustafa Seyhan, Arda, Serdarcan, Soner, Çayan, pırıl pırıl çocuklar. Antrenman performanslarıyla yanılmadığımı gösterdiler. Bu arkadaşlarımızın da Süper Lig’de boy göstermesi için elimizden geleni yapacağız. Beni en çok mutlu eden 2003 doğumlu Abdullah Şahindere’nin performansı. Abdullah’ın bu denli arzulu ve istekli oluşu, söylenenleri hemen kavraması beni çok umutlandırdı.

Gençlerbirliği Türk futboluna daha çok futbolcu kazandıracak. Ben inanıyorum ki kadromuzdaki bu gençlerimizden bazıları Gençlerbirliği tarihine geçecek. Taraftarımız lütfen gençlerinizi bu gözle takip etsin, inanıyorum zamanla bana hak verecekler.”