Gençlerbirliği Kız Futbol Okulları Başlıyor

Sporun toplumsal cinsiyet eşitliğinin önündeki engelleri ve ayrımcılığı ortadan kaldırarak kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesinde önemli bir alan olduğu görüşünü paylaşan kulübümüz, bu yıl kapılarını ilk kez futbol için kız çocuklarına açıyor. Bu bağlamda, Eylül ayında başlayacak Gençlerbirliği Futbol Okulları’na bu sezon 6-15 yaş arasındaki kız çocukları da kabul edilecek.

Gençlerbirliği olarak, Avrupa’da ve Türkiye’de kadın futbolunun büyük bir hızla geliştiğinin farkındayız. Futbol okullarımız da, kadın futbol programımızın ilk basamağı olarak tasarlandı. Kendi altyapı sistemimizde yetiştirdiğimiz sporcular ile, en üst düzeyde futbol oynayan Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı’nın kadrosunu oluşturmak için yola çıkıyoruz. Mümkün olan en kısa zamanda, kadın futbol liginde Kırmızı Kara formayı görmek arzusundayız.