27 Ocak 2018

Gençlerbirliği 2-1 A. Konyaspor

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Samet Çiçek
Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Uğur Çiftçi, Palitsevich, Scekic, Diallo (Dk. 46 Khalili), Alper Uludağ, Aydın Karabulut (Dk. 46 Deniz Yılmaz), Jailton (Dk. 65 Claro), Sessegnon, Skuletic

Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Moke (Dk. 79 Hadziahmetovic), Filipovic, Ferhat Öztorun, Ali Çamdalı, Mehdi, Orkan Çınar (Dk. 71 Fofana), Milosevic, Vedat Bora (Dk. 55 Jonsson), Yatabare

Goller: Dk. 39 Penaltıdan Skubic (Atiker Konyaspor), Dk. 46 Sessegnon, Dk. 66 Alper Uludağ, (Gençlerbirliği)

Kırmızı Kart: Dk. 51 Petar Skuletic (Gençlerbirliği)

Sarı Kartlar: Dk. 34 Ferhat Öztorun, Dk. 65 Skubic, Dk. 90 Jonsson (Konyaspor), Dk. 57 Jailton, Dk. 61 Scekic, Dk. 87 Alper Uludağ (Gençlerbirliği)

26. dakikada gelişen Atiker Konyaspor atağında Yatabare’nin pasıyla topla buluşan Orkan Çınar, kaleyi cepheden gördüğü pozisyonda şutunu çekti, meşin yuvarlak kaleci Hopf’ta kaldı.
28. dakikada Sessegnon’un, Atiker Konyaspor ceza sahası ön çizgisi üzerinden şutunu attı, kaleci Serkan Kırıntılı topu kontrol etti.
35. dakikada Sessegnon’un kullandığı serbest vuruşta, Skuletic arka direkte topa dokunamadı.
39. dakikada hakem Cüneyt Çakır, Ahmet Oğuz’un ceza sahası içinde topa elle dokunduğu gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Skubic, topu kaleci Hopf’un sağından ağlarla buluşturdu: 0-1.

46. dakikada soldan yapılan ortada Skuletic göğsü ile topu uygun durumdaki Sessegnon ile buluşturdu. Sessegnon’un gelişine yaptığı vuruşta top Filipovic’e çarparak ağlara gitti: 1-1.
66. dakikada 2-1 öne geçtik. Sessegnon’un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza alanında iyi yükselen Alper Uludağ kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi: 2-1.
83. dakikada gelişen Atiker Konyaspor atağında Skubic’in sağ kanattan yaptığı ortada Yatabare’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

Karşılaşma Gençlerbirliği’nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.