12 Ocak 2015

Doğa ve Uğur gündeme dair açıklamalarda bulundu

Takım kaptanlarımızdan Doğa Kaya ile genç futbolcumuz Uğur Çiftçi bugün Lig Tv’de yayınlanan Futbol Gündemi programının konuğu oldu. Doğa ve Uğur ilk yarıdaki performansımızı değerlendirdikleri konuşmalarında altyapımızın başarısına da değindiler.
Doğa Kaya:
İlk devre bizim için ne çok büyük bir çıkış ne de kötü bir dönem olarak geçti.
Kulübümüz adına 7 altyapı oyuncusuyla oynadık bir çok maçta. Takımımız adına en büyük artı bu oldu diyebilirim.
Baskı hissetmiyoruz, baskı genelde taraftar ve basın yoluyla oluyor. Basının çok ilgi gösterdiği söylenemez taraftarımız da son derece centilmen zaten.
Kardeş takım dediğimiz Hacettepe ve altyapıdan gelen arkadaşlarımızla bir takım olduk. Onlardan bu seviyede bir katkı beklemiyorduk. Üzerimizde bir baskı yok, onlar da bunu fırsata çevirerek , üzerine koyarak devam edecek ve kendilerini kanıtlayacaklar.
Diğer takımlar transferlerle güçlenecekler,biz fazla transfer de yapmayacağız sanırım. Bir oyuncu katılacak muhtemelen ekibimize, transfere çok ihtiyacımız olduğunu da düşünmüyorum açıkçası.
Altyapımızdan oyuncu yetiştirip A takıma yükseltmek zaten kulübümüzün felsefesi. Bir dönem bu sistem bozuldu ama özellikle son iki sezondur yeniden düzeldi.
Genç futbolcularımızın çok övülmesini istemiyorum.Genç futbolcular çabuk havaya girebiliyor ama Gençlerbirliği kültürü buna izin vermez. Üzerine koyarak yollarına devam ederlerse bu genç arkadaşlarımız daha iyi noktaya gelecek.

Uğur Çiftçi:
22 puan yaptık, iyi denecek seviyedeyiz. Kadromuzda 11 altyapı oyuncusu var. Takım içindeki arkadaşlığımız sonuçlara yansıdı. İzlenecek bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Takım olarak daha iyi noktalara geleceğiz.
Gençlerbirliği’nde altyapıdan çok futbolcu olduğu için kardeşlik ve arkadaşlık farklı bir boyutta oldu. Panik ve heyecan yaşamıyoruz. Doğa Abi ve diğer abilerimiz her konuda yardımcı oluyorlar. Teşekkür ediyorum hepsine. Onlar sayesinde zorluk yaşamıyoruz zaten. Başka takımlarda bir ya da iki oyuncu aşağıdan gelir A takımda zorlanır. Ama biz de ezici çoğunluk aşağıdan gelen genç oyuncular olduğu için sıkıntı çekmiyoruz.
Gençlerbirliği her jenerasyonda Türk futboluna bir çok futbolcu kazandırmış durumda. Genç oyuncu diye bir şey olmuyor sürekli aşağıdan oyuncu geliyor.
Oldum dememek gerekiyor. Hedefin küçükse çabuk oldum diyorsun. Ama hedefi olan insan sürekli devam eder yoluna. Eğer ben oldum, burası bana yeter diyorsan takılıp kalıyorsun.